Снимка: БГНЕС
fallback

Отношението си към министър Тагарев и политиката, която той провежда, ние сме я изразявали два пъти и много последователно. Един път в правителството на Петков и един път сега – като опозиция. Тогава ние възпрепятствахме Тагарев да стане министър на отбраната и сега, като опозиция, поискахме оставката му. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медии в Народното събрание.

"Ако Тагарев изпълни това, което обяви, че е искано от президента Зеленски, това означава напълно обезкостяване на българската армия, лишаване от боеспособност и ние не бихме подкрепили такова нещо. Ще внесем проект на решение – цялата помощ, която се предоставя на Украйна, да бъде одобрявана от Народното събрание", добави тя.

Нинова припомни, че служебното правителство на президента Радев е внесло  решение и Народното събрание тогава е одобрило, без гласовете на социалистите, Министерският съвет сам да решава какво да предостави и информацията за това да е засекретена.

"Тя трябва да бъде публична. Позовавайки се на практиката във всички европейски държави и САЩ, те обявяват какво ще предоставят като военна помощ. Смятаме, че българският народ трябва да знае. Този процес трябва да е публичен и прозрачен и да е достатъчно обществено обсъждан – в него да се включат и Министерството на отбраната, и специалисти, и общественици", посочи Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП припомни позицията на партията по отношение на военната помощ за Украйна:

"Ние сме против. Смятаме, че това удължава конфликта и трябва да се търси мирно решение чрез спиране на действията от двете страни, и водене на дипломатически преговори".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

Малко за политика

преди 10 месеца

Членството в ЕС и НАТО не ни задължава да изпращаме оръжие на Украйна. Това трябва да се припомни на нашите политици. И още - съгласно член първи от Северноатлантическият договор държавите-участници се задължават, в съответствие с Устава на Организацията на обединените нации, да уреждат по мирен начин всички международни спорове, в които могат да станат страни, без да застрашават международния мир. А да даваме оръжия за Украйна означава да гасим пожара с бензин. Каза го и президентът Радев.Прочети още на: https://dnes.bg/politika/2023/07/08/tagarev-bylgariia-predostavia-pomosht-za-ukra

87

рамзан кадиров

преди 10 месеца

До Анонимен 88 има просто си ,,пр,,,ост изражденец опитваш да прокарва внушения аз бих те обесил на вратата на митрофанова

86

генерал смърт

преди 10 месеца

крушевска крадлива краво ние НЯМАМЕ армия и то благодарение най ве4е на твоята крадлива партия а залежалото старо второсортно оръжие което се мотае Мястото му е в Украйна за борба с армия на третия свят като руската става ина4е ще го *** с пенсията на бсп гласоподаватели

fallback