Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Както всяка година около приемането на бюджета, се появяват много емоции, които често "замърсяват" числата и данните и пречат на най-подходящите решения, заяви министър-председателят акад. Николай Денков в началото на днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), цитиран от БТА.

Премиерът призова членовете на тристранния съвет да се съсредоточат върху истинската картина - какво показват числата и какво е постижимо в следващите няколко месеца, с ясното съзнание, че ще имаме време да заложим дългосрочни политики.

Нямам съмнения, че всеки от вас се опитва да направи най-доброто възможно, но си давам сметка, че всеки бюджет има ограничени възможности, каза премиерът. Той призова членовете на НСТС да отчитат и интересите на другите общности, за които трябва да се грижат.

Премиерът каза, че всички членове на тристранния съвет трябва заедно да търсят експертните данни, решения и правилните дългосрочни политики, защото това е единственият начин да се преборим с популизма.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 11 месеца

До Вьзмутен Taка ли не разбрахте, че тези "увеличения" на минималната са само в б0лните ви глави... Крадев ги увеличава за да може да ви смуче пари от безработните за осигуровки. Няма никакъв друг смисъл тази "минимална заплата" която постоянно се вдига.. Трябва да сте много зле да се хващате на това че минималната в момента била 900 лв. Излиза, че всеки работи за по 2000-3000лв.

15

Вас ист лос?

преди 11 месеца

Ако това, което твърдят Нинова (БСП), Добрев (ГЕРБ) и др., е вярно. т.е. че финансовият магьосник Василев е заложил приход от 1,2 милиарда лева от БЕХ, а тях ги няма, става почти невъзможно бюджетът да бъде обсъждан. Нито дори с емоции, нито пък експертно, без емоции. Ако е вярно, то по принцип с такива хора и дума не може да става за някакви дългосрочни политики, в която и да е област. Да не говорим за елементарна правна и човешка справедливост.

14

човека с бича

преди 11 месеца

Аз знам нещо много хубаво вместо тия празни дрънканици - един волски бич!

fallback