Снимка БГНЕС

„Няма нужда редовният кабинет да използва служебното правителство като смокинов лист, за да прикрива своите действия. Да сравняват, това което е дадено сега с това, което е дадено от служебното правителство“, каза бившият служебен военен министър и секретар по сигурността на президента Румен Радев Димитър Стоянов.

По думите му Военното министерство е изпълнило решение на парламента, като са предоставили на ВМЗ-Сопот боеприпаси за модернизация. Стоянов подчерта, че какво става с боеприпасите след това не било в юрисдикцията на МО. Той посочи, че принципал на ВМЗ-Сопот е министърът на икономиката.

„Продукцията, която се произвежда от военно-промишления комплекс се реализира там, където има конфликти. Най-близкият конфликт до нас е този в Украйна. Най-вероятно голяма продукция заминава за там“, каза Стоянов пред bTV.

„Помощта, която МО е отпуснала, отива директно за Украйна“, каза той. Стоянов заяви, че не може да коментира съдържанието на предоставения пакет, защото е класифицирана информация.

По думите му служебният кабинет е дал това, което е решил парламентът. Той посочи, че служебният кабинет е внесъл предложение всяка една помощ за Украйна да минава през НС. „Незнайно защо редовното правителство изтегли това предложение“, посочи той.

Още по темата

„Интересно защо редовният кабинет изтегли предложените на служебния за определяне на формирования за военно време. Аз мога да ви кажа. Това е един от начини да бъдат намалени бройките на военните формирования, ще бъде освободена допълнително техника и боеприпаси и най-вероятно ще бъдат предадени на Украйна“, каза Стоянов.

„Това, което е решило редовното правителството ще доведе до намаляване на способностите на Българската армия. Това включва редовната войска и мобилизационния резерв“, заяви Стоянов.

„Има рискове за въвличане на България във войната в Украйна при определени ситуации. Войната се пренася донякъде и на наша територия, не бяха взривени складове за плод и зеленчук, а складове за боеприпаси. Това не се случва за първи път, но е знаков моментът, в който се случва“, каза още Димитър Стоянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase