Снимка: архив, БГНЕС

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обвини институциите в страната, че оказват репресия върху партията и нарече управляващите неофашисти.

Още по темата
"Само месец откакто е избрано това коалиционно правителство, което твърди, че не е коалиционно, то потъна в неспособността си да управлява, кризите не само не са овладени, а тласкат станата към дълбока пропаст", каза той.

"Коалиционните партньори започват всеки вторник коалиционен съвет, заети в пазарлъци да разпределят постовете във властта. Новите предсрочни избори чукат на вратата и обществото чака кога ще се появят следващите записи, представляващи шпионаж в ползва на други държави. В тази ситуация коалиционното правителство успя да намери най-големия си враг в лицето на „Възраждане“ и те позиционираха партията като най-голяма опасност", каза Костадинов и добави: "Неофашистите на власт няма да успеят да ни спрат и да ни уплашат".

По думите му "Възраждане" е обединила хората, които не искат повече шарлатания и алабализми за своето бъдеще.

"И тези хора трябваше да чуят от премиера, изказващ се като фелдфебел, че "Възраждане" е неофашистка партия и всички трябва да осъществят наказателно репресивна акция срещу "Възраждане". Вчера правителство обяви война на една партия, което е безпрецедентно и стана ясно, че само „Възраждане“ е единствената опозиция", скочи той.

Костадинов припомни и позицията на партията, която не признава правителство, защото то не представлявало българския народ, а американския посланик.

"Институциите обаче явно вече са овладявани, защото когато пуснахме сигнал в прокуратурата за извършена държавна измяна, когато беше пуснат записа от заседанието на ПП, все още нямаме реакция на прокуратурата“, добави той.

"Репресиите срещу „Възраждане“ никога не са спирали и само се засилиха през последните три години и завършиха печално, защото популярността на нашата партия нараства", отсече партийният лидер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase