Снимка: БГНЕС

Аз мисля, че само децата, които не гледат телевизия, не са разбрали, че изнасяме боеприпаси за Украйна, поради наложената политика в предни кабинети, и това се правеше полутайно, което изискваше и да има посредници. Моята политика, моето разбиране към момента е, че тогава, когато наши съюзници купуват въоръжение и боеприпаси от български предприятия, и използват посредници, които те са си избрали, на които имат доверие, това ще продължи по същия начин.

Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев в отговор на въпроса на БГНЕС защо не се оповестяват посредниците, тъй като чуждестранната преса многократно писа, че България изнася оръжие за Украйна.

„Тогава, когато става въпрос за продажби, които са с украинско финансиране за украинската армия, тогава ще се постараем да работим директно, да няма посредници, тъй като включването на посредници винаги ни вкарва в една сива зона, което само по себе си създава рискове", добави Тагарев.

В отговор на въпрос на БГНЕС какво цели президентът Румен Радев с антиевропейската реторика и стимулиране на руската пропаганда и можем ли да говорим за някакви зависимости, министърът на отбраната заяви: „Ние с президента сме длъжни по закон и по конституционно устройство да работим заедно по ключови въпроси за нашата отбрана. Институционалното взаимодействие е от критична важност за доброто развитие на нашата отбрана и ако имате такива въпроси, ще ви препоръчам да ги отправите в друга посока."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase