Снимка: БГНЕС

Румен Радев е изолиран от взимането на решения в Европа. Това става в един много важен период, предоставящ ни шансове за модернизация, които ние пропускаме заради него. Изявленията на Радев сякаш са писани в МВнР в Москва, той развива идеологията си от неговите братя руснаци. Това заяви в интервю за БГНЕС Росен Плевнелиев.

Още по темата
„Сега всички знаем и виждаме.  Президентът Радев е международно изолиран. Той не спира да прави популистки и проруски изявления, все едно подадени от Министерството на външните работи на Русия, както прави това и унгарският премиер Виктор Орбан“, заяви президентът Плевнелиев.

Той предупреди, че „Радев се намира в тази група, изолирана от вземането на решения в Европа“, което се случва в един ключов момент на промени.

"Войната в Украйна, но не само тя - всички кризи, които се случват, дават шанс, но и отнемат шансовете на определена страна. И трябва да си кажем истината, че с този президент България губи всички свои шансове", заяви президентът Плевнелиев

Той даде за пример българската армия. Докато всички останали страни от източния фланг на НАТО съумяха да използват възможността да изпратят старите си руски военни системи на полето на бойните действия в Украйна и да ги заменят с нови, по-съвършени, отбранителни системи по стандартите на НАТО, България нищо не направи.

„България е единствената, която не направи това. И трябва да кажем, че имаме генерал, който е летял с МиГ-29, неговите братя са руснаците, хората, от които той взема и развива идеологията си, начина си на мислене. И за съжаление, днес затова България остава изолирана, остава сама с Унгария, и няма добрата репутация, която заслужава. Не сме интегрирани като трябва да бъдем, и това трябва да се промени. Затова съм щастлив, че имаме ново правителство, което ще поеме инициативата и след политиката на президента Радев, ще видим една доста про-европейска и про-НАТО политика в следващите месеци от България“, заяви президентът Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase