Снимка: БГНЕС

В момента има едно ново мнозинство по отношение на регулаторите и то не е скрито. Всеки може да изчисли много добре какво се случва в парламента - това каза в студиото на БНТ депутатът от ПГ на ПП-ДБ Ивайло Мирчев. Той даде пример за гласуването на Делян Пеевски в конституционната комисия.

Още по темата

 "Ние бяхме заявили отдавна, че не искаме по никакъв начин да има водещи лица и ярки политически фигури в конституционна комисия. Ето това не искаме да става, защото в момента регулаторите ще бъдат избрани по същия начин. Но това е фундаментално за страната, защото предопределя бъдещето в следващите 5-7 години", обясни Мирчев.


    "Когато се избират регулаторите е изключително важно е да го има този общ борд и да се избере не партийна квота и не 36 човека да изберат, а да се изберат на база, включително и на обществен разговор, правилните хора, а не правилните партийци, а правилните, които ще свършат работа. Виждали сме какво означава, когато премиерът назначава регулаторите и ги контролира", посочи Ивайло Мирчев.

Мирчев каза още, че с пълно единодушие са гласували вчера декларацията със 7 точки, която Кирил Петков е представил и не е имало нито един, който да е бил на различно мнение.

    "Ние можем да подадем оставки и ще изобличим тази коалиция, но не е добре за страната. Трябва да влезем в еврозоната, в Шенген, да решим проблема с инфлацията - това е единственият възможен начин, ако тази конструкция сега продължи да съществува, но с ясен ангажимент от страна на ГЕРБ. Ако няма такъв ангажимент и ако ГЕРБ продължи с ДПС и "Възраждане", отиваме само по един път и то не добър", добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase