Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Лидерът на БСП Корнелия Нинова разчете напрежението между управляващите като разрив, който води до несигурност.

„В България има две мнозинства - едното официално, на книга, то е на страха, имунитетите, омертата и на войната, но истинското мнозинство, което взима решението, е ГЕРБ, „Възраждане“ и ДПС, защото с това мнозинство се взеха най-важните решения“, отсече тя.

Соцлидерката каза, че вчера официалното мнозинството само си блокира дневния ред в правната комисия.

„Такова нещо не е имало откакто съществува парламентът при това го направиха, за да не изслушат собствения си министър на правосъдието какво смята за реформата в съдебната система. Управляващите от началото на този парламент нямат нито един законопроект с мнозинство от ГЕРБ-ПП-ДБ. По всички закони сте на различно мнение и се карате, за бюджета в комисия се карахте три часа и всичко това означава нестабилност, несигурност и липса на перспектива пред България и хората“, скочи Нинова.

Тя предупреди, че плаващите мнозинства са много опасни, защото никой не може да каже какъв закон ще влезе в пленарната зала и какъв ще излезе.

„От ПП-ДБ вчера казаха, че парламентът е минал на плаващи мнозинства и няма управляващо мнозинство и това е опасно, чухме, че се чувстват като смокинов лист, казаха, че няма да са смокинов лист на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“. Ние преди месец разбрахме, че искат да ни използват за смокинов лист, тогава аз го нарекох резервна гума на тротинетка“, коментира Нинова и се обърна към депутатите от ПП-ДБ с думите : „Късно е, либе, за китка или го играете това хоро докрай, или се пускайте“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

ХоХо

преди 10 месеца

Интересно какво си въобразва мошшеникът Кирро ?Че с един файтон нассрани представители от ПП и Дй Бъ ще управлявт безусловно .... ами в грешка сте чорапе мий !

95

Гражданин

преди 10 месеца

Защо се тюхкаш,бе Нинова ?! Ще ти се и ти да вземаш решения,а ?! Малко ли ви бяха 45 години + още десетина мижитуркане ?! Време е да свикваш,че вече си г-жа НИКОЯ в поли тиката и е крайно време да си поемеш по пътя на... безвластието !!! Чиба ! Чиба ! Чиба!

94

Анонимен

преди 10 месеца

Тази пак не е в час, Възраждане ще взима решенията съвсем скоро, като вземат 50% на следващите избори след всичките ви изцепки!

fallback