Снимка: БГНЕС
fallback

Нидерландия наблюдава внимателно действията за съдебна реформа в България и оценява усилията в тази посока, стана ясно от телефонен разговор между премиера акад. Николай Денков и нидерландския му колега Марк Рюте.

Нидерландският министър-председател показа детайлно познаване на ситуацията и прояви интерес към конкретните стъпки за постигане на истинско върховенство на закона в нашата страна, съобщиха от правителствената пресслужба..

Акад. Денков наблегна на усилията на България да докаже реални резултати чрез законодателни промени и посочи като пример приемането на механизъм за разследване на главния прокурор от независими от него магистрати. Той представи следващите стъпки към промяна на ситуацията чрез антикорупционно законодателство и избор на нов Висш съдебен съвет, като очерта времеви хоризонт от около шест месеца за тяхната реализация.

Българският премиер подчерта чувствителността на нашето общество по темата „Шенген“ и отбеляза действията на страната ни по съвместния пилотен проект с Европейската комисия за превенция на незаконната миграция.
Нидерландският министър-председател изрази задоволство от подобрената ситуация на границата между България и Турция и готовност за съдействие за още по-доброто й опазване в бъдеще.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

ББ

преди 11 месеца

БГЕКЗИТ!!!ЕС е руски!!!съд за шрьодер и вебер...или не ви вярваме...съд за борисов.пеевски,доган...или не вярваме!САЩ е време да помогнат на клетите българи безкомпромисно!!!наистина ли не виждате,че са манипулирани да искат излизане от ЕС и Нато???пеевски,доган и борисов работят за това...платени с парите на ЕС, плана е на кгб!САЩ безкомпромисни към руските агенти пеевски,доган борисов...или децата ви ще платят грабежите им с...животите си!война е!!

22

ББ

преди 11 месеца

Нидерландия...само със санкции...те са комунисти превзели животите ни,финансирани от вЕбер и ЕС,хората са смазани през медии на путин,през схеми на путин финансиращи олигарси и р.би на путин...платено от ЕС,доган и борисов служат на...пеевски...той пък ги обогатява финансово с ограбеното от ЕС данъкоплатците през схеми за грабежи създадени от кгб...да е 3-та СВ...ядрена да е!Бог да пази САЩ

21

Димитър

преди 11 месеца

Оф, дано поне Нидерландия ни помогне да убедим и накараме ГЕРБ и Борисов да подкрепят съдебна реформа. Вече станахме за смях с това, че всички държави имат съдебни реформи, а само ние не.

fallback