Снимка: БГНЕС
fallback

"Илиана Иванова е кандидат на ГЕРБ за европейски комисар. Тя е добре позната в Европа, имаше и други варианти, но се спряхме на нея. ПП нямат политическо семейство. ДБ са в ЕНП. ЕС ще реши, мисля, че нашият кандидат е най-добър. Еврокомисар трябва да бъде издигнат от победителя във вота."

Oще по темата
Това обяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според него издигането на двама кандидати няма да внесе напрежение с ПП-ДБ.

Лидерът на ГЕРБ коментира и отказа му да даде ДНК-проба по "Барселонагейт". Според него казуса се използва с полза на политическите амбиции на доскорошния главен прокурор Иван Гешев.

"През последните две три седмици, някой който прави партия, започва да се занимава с Бойко Борисов. Всичко това беше, за да се направи партия. Това е Иван Гешев. Той не се опълчи нито веднъж на ДПС. Споменал е веднъж Пеевски. На мен и Петков ни иска имунитет. Защо да давам прба за чужди деца? Не съм виждал, нито чувал Борислав Сарафов. Не съм свалял Гешев. Атанасов говори глупости и сега трябва да има покажем, че трябва да са истински партньори. Ние не управляваме, управляват ПП - ДБ", каза Борисов.

"Сменят министри, сменят агенции, не ни питат. Ако искат добре, след няколко месеца ще е обратното. Днес ще им кажем, че щом искат да управляват, всички комисии ще са наши. Връщаме думите на ПП - ДБ в парламента. Те поискаха да управляват с малцинство и че контролът над парламента ще е в комисиите. Днес ще предложим председателите на комисиите да са от другите партии. Всяко изказване, ако не започне с Бойко Борисов, не е изказване. Две години нас ни няма в управлението. Радостин Василев всява такъв страх, че е невероятно. Ще си направи партия и ще е същото като други преди него. Последните проучвания показват, че ГЕРБ пак са първи. За десет години променихме София. Две години и половина какво направиха? Виждаме проучванията", обяви Борисов.

Още за кандидатите за нов български еврокомисар вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

Анонимен

преди 10 месеца

Един и същ кукловод дърпа конците и на двамата.

104

Анонимен

преди 10 месеца

Борисов ще бъде тих, смирен и покоен ... и от един път ще им разцепи картуната.

103

Реалист

преди 10 месеца

До младия премиер евнух. Хе-хе-хе, ама тя тази работа не става само защото някакъв невзрачен зализан оххлюв го е казал. За 15 години (и когато не беше на власт) така и нищо не можаха да докажат за Борисов. Защото няма какво.

fallback