Снимка БГНЕС
fallback

БСП поиска изслушване на военния министър Тодор Тагарев в парламента заради последното му изявление, че България ще предостави медицински кадри за войната в Украйна.

Борислав Гуцанов изчете декларация, в която напомни, че ЕС е готов да даде втори пакет от помощ в подкрепа на Киев, който би трябвало да е за следващите 4 г. Според него и нашето правителство мисли в тази посока, без това да е съгласувано в НС.

"Това, че ни управлява правителство, което ни тика към въоръжен конфликт, не е ново. Ако България се включи в тази помощ като част от ЕС, всеки жител ще дава по над 27 евро за въоръжението на Украйна", предупреди Гуцанов. А парите щели да отиват за патрони и снаряди, докато няма пари за образование, здравеопазване и за пенсионерите, и се "чудим откъде да отрежем живо месо, за да вържем бюджета", пише "24 часа".

Oще по темата

Той се възмути и за пуснатите от БНТ новини на украински език, за които се разбрало от фейсбука на украинското посолство. "БНТ не казва нито дума по този въпрос. Това е национално предателство. Кой е взел това решение - премиерът, МС, или на своя глава директорът на БНТ? Кой и каква отговорност ще поеме?", заяви Гуцанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

116

Анонимен

преди 1 година

бсп са национални предатели

115

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен Павлик Морозов мосинчето на рамо и хоп в окопите на вагнер

114

Анонимен

преди 1 година

Тагарев, калашничето на рамо и на източния фронт.

fallback