Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Лидерът на БСП Корнелия Нинова настоя финансовият министър Асен Василев да каже пред депутатите има ли пари във Фонда за подпомагане при аварии и дали се нуждае от спешно решение на НС за отпускане на средства.

"Всички виждате колко е тежко положението с наводненията и от опит ви казвам, че трябва държавата изключително бързо да реагира, а това означава да подпомогне финансово пострадалите хора. Сигурни сме, че във Фонда няма пари, изхарчени са и Асен Василев трябва да ни каже какво е състоянието на Фонда, има ли нужда да предприемем ние нещо, защото помощта е важа сега и веднага, след 2-3месеца ще е късно“, каза тя.

Oще по темата
"Последиците от такива трагедии ги познавам лично от Мизия. Последици в Северозапада ще има много тежки, младите хора си взимат децата и се изнасят, без дори да си възстановят къщите и последиците от тази гледна точка ще са фатални и дългосрочни“, предупреди Нинова.

Председателят на НС Росен Желязков й отговори, че Василев е на заседание на ЕКОФИН, а той ще информира министерството за нейното искане.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

България пита

преди 11 месеца

В главата на Нинова има ли нещо?

47

Пънчев

преди 11 месеца

Ами то няма аварии бе другарко , всичко си е наред.

46

Станишев пита

преди 11 месеца

А пари за ГЕЙ паради има ли?Ще ударим капитализъма с мощен ГЕЙ парад другари!

fallback