Снимка: БГНЕС
fallback

„За пръв път има предсрочно прекратяване на мандата на такова лице от съдебната власт”.

Oще по темата
Това заяви адвокат Емил Георгиев от „Правосъдие за всеки” в ефира на Нова Нюз.

„Очаква се решение на Конституционния съд – с какво мнозинство може да бъде освободен предсрочно или избран главният прокурор от ВСС”, каза Георгиев. Той уточни, че президентът не е обвързан с конкретен срок за подписване на указа за освобождение на Гешев.

„Ние сме в пълна криза на правовата държава. В една правова държава подобни неща в прокуратурата и в органа, който решава кадровите въпроси на съдебната система (ВСС) подобни неща не могат да се случат. Без видими критики към главния прокурор едни и същи хора за кратък период от време да изберат едно лице за главен прокурор и след това да се обърнат на 180 градуса и да поискат освобождаването му, трудно би се получило”, каза Христо Христев – преподавател по право на Европейския съюз в СУ. По думите му когато и да бъде освободен главният прокурор Иван Гешев, все ще е късно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Колев

преди 11 месеца

Стига сте се занимавали с този главен прукорор обикновения човек не се интересува от такива неща ,вълна ни излезе вече на ушите да слушаме за него,да стане един че да седне друг,знаем ги какеис прукорорите особено край морските градове

14

Анонимен

преди 11 месеца

Не само прекратяване а проверка какво е работил през тези години и дали е заслужил заплатата която е получавал ако трябва и наказание

13

Дедо

преди 11 месеца

Какво да каже бре,нали той яде и пи заедно с тях.Ако някой си мисли, че нещо за някой или някои ще каже има да чакате докато ми цъвнат налъмите. Театърът който се разиграва е точно по сценарий а режисьорът е в Банкя. Другите са артисти и всеки си играе ролята по сценария. Глупаците пак сме ние, народа, гледаме и гадаем какво ще стане и през ум не ни минава, че всичко това вече е било само, че в друг филм.

fallback