Снимка: архив, БГНЕС

Отново скандал и напрежение в парламента. В крайна сметка председателят на НС Росен Желязков закри заседанието 20 минути преди то да изтече поради невъзможност парламентът да работи нормално.

Още по темата
Причината за това стана опитът на Явор Божанков от ПП да се изкаже по отношение на решението Делян Пеевски от ДПС да стане член на Комисията по конституционните въпроси.

Още с излизането му на трибуната депутатите от „Възраждане“ се насочиха към него и го обградиха. Това беше втори опит на Божанков да вземе думата, като при първия отново беше обграден от хората на Костадин Костадинов. Тогава Желязков даде почивка, а след това наложи наказание „Порицание“ на народните представители от „Възраждане“ заради нарушаване на реда в пленарната зала.

Те обаче не се отказаха и отново попречиха на Явор Божанков да се изкаже.

„Това, което правите, е противоконституционно. Думата я давам аз и само аз мога да я отнемам“, отсече Желязков.

Костадин Костадинов му отговори, че „тези лица не са народни представители, представляват американския посланик, а не българския народ“.

„Вчера беше извършен преврат“, отсече той.

Желязков отстрани Костадинов от заседанието, но нито той, нито останалите депутати от“Възраждане“ се отказаха и продължиха да стоят около трибуната, а Божанков така и не може да се изкаже.

В крайна сметка работата на НС днес приключи предсрочно.

Още за скандалите в парламента вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase