Снимка БГНЕС
fallback

От движението "Ние идваме", създадено от бившите депутати Арман Бабикян и Николай Хаджигенов, обявиха днес, че възнамеряват да прераснат в политическа формация, пише "Сега".

Новата политическа партия ще бъде създадена скоро като резултат от разочарованието от новата коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

И двамата преди бяха народни представители от коалицията ИБГНИ. Тя се оформи от съвсем разнообразни политици – бивши социалисти като Мая Манолова и Татяна Дончева, десни като Димитър Делчев и Мария Капон. Тогава Бабикян и Хаджигенов се наричаха „Отровното трио“, заедно с Велислав Минеков. Той обаче ги напусна, за да стане министър на културата в служебното правителство на президента Румен Радев.

ИБГНИ влезе в два последователни парламента през 2021 г., след което не успя да премине четирипроцентовата бариера и се разпадна. Тогава Бабикян и Хаджигенов започнаха да работят самостоятелно със собствено движение.

Сега обявиха, че ще създадат партията "Ние идваме", защото гражданите са били измамени със създаването на „правителствена коалиция с ГЕРБ, под закрилата на ДПС”.

Oще по темата

“Днес ни убеждават, че хаос са протестите, а спокойствието са договорките в престъпен картел. Днес се опитват да ни обяснят, че България ще напусне евроатлантическия път на движение ... Миналата Тройна коалиция между БСП, ДПС и НДСВ отново „спасяваше" България и нейния външнополитически курс - пак между непримирими врагове, като младата вълна на НДСВ и старите корупционери от БСП, а ДПС отново спои кабинета. Така беше даден старт на най-голямата корупция, която естествено продължи с 12-годишното управление на Борисов“, обясниха двамата мотивите си пред медиите.

Резултатът от всичко това, според Бабикян и Хаджигенов, е, че „демократите забързано намериха „спасение" в скута на мафията от вчерашния ден“. Вина за това, смятат те, има и президентът Румен Радев, който „се превърна в люпилня на политически проекти, от които сам се отказваше“. Накрая те обявяват, че макар и да уважават новите министри, не приемат “измамата, с която бяха инсталирани от ПП и ДБ”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Фитьо

преди 10 месеца

И аз ще взема да направя една партия.

40

Анонимен

преди 10 месеца

Тези двамата добре ли са? Или някой ги подучва да правят тези неща?

39

Койч0

преди 10 месеца

Ако не успеят да докопат държавна заплатка,ще трябва да карат такси после.Тия дето нямат и един ден стаж като работници,ще правят всичко за пари.Даже и на Абана Сукак ще отидат.

fallback