Снимка: Bulgaria ON AIR

Позицията ни вече е заявена - ще гласуваме против проектокабинета. Противоестествено е да има такъв кабинет. България не бива да бъде управлявана от подобен кабинет. Това каза зам.-председателят на парламентарната група на ИТН Филип Станев в студиото на "България сутрин".

В този кабинет се "събират несъбираеми неща", каза гостът. "Довчера се обвиняваха тежко. Сега изглежда толкова изкуствено сглобено, некоректно към гражданите - няма как да бъде прието от ИТН", обясни Станев.

Според него е трябвало да има широко експертен кабинет, който да получи максимална подкрепа в парламента. "Без да се търсят политически дивидент, политическа подкрепа и това как ще го приемат избирателите. Този кабинет трябваше да работи по конкретни приоритети, задачи. Трябваха срокове", настоя зам.-председателят на ПГ на ИТН.

По думите му в проектокабинета има много експерти, но има и много ярко изявени политически лица, които обществото не приема положително. "Асен Василев е вицепремиер и финансов министър. Същият този човек беше обвиняван, включително от Бойко Борисов, в това, че е довел държавата до финансов крах", отбеляза Станев.

Кабинетът е толкова неприемлив, че той ще има кратък живот, прогнозира гостът. "Някои хора още от сега говорят, че той трябва да си отиде веднага. Нека да гледаме фактите. Събира ги страхът от това, което имат да крият като срамни тайни. Говоря за екс премиера Кирил Петков и Бойко Борисов. Видимо са водени от страх да запазят собствените си фигури. Вероятно това е причината Бойко Борисов да отказва да даде имунитета си", коментира зам.-председателят на ПГ на ИТН.

Пред Bulgaria ON AIR Станев коментира и изтеклите записи в публичното пространство "Чухме всичко, което не бива да чуваме, но е хубаво да го чуем, за да го знаем. Чухме как не трябва да се управлява държавата. Чухме нещо, което показва престъпно мислене", посочи той.

Тежко опозиционно ще бъде оттук нататък поведението на ИТН в НС, обяви гостът. "Всеки ден вадене на бял свят пред обществото на всички недостатъци, които ще бъдат произведени от това правителство. Имаме всичките негативни очаквания. Опозицията има функцията да казва истината и грешките на тези, които се опитват да управляват", категоричен е Станев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Коментари Напиши коментар

48

шеги и закачки

преди 3 месеца

Знаете ли кой е социолог с престъпно мислене? Сипете на Филип Станев боб да пасе, благодаря!

47

Анонимен

преди 3 месеца

Тоя дебелак го помня от шоутата на Слави как щракаше с пръсти на някакви кючекчийки. Само дето народното събрание не е шоу и некадърниците от ИТН нямат работа там!

46

Защо

преди 3 месеца

Ми се струва че итн имаха кратък живот... Точно тоя тръгнал да говори, боже колко сте зле и бързо забравяте