Снимка: БГНЕС
fallback

Бъдещият редовен кабинет трябва да следва курса, който ние зададохме, не просто да има увещания и разговори. Няма експертни кабинети. Това каза президентът Румен Радев в Анкара.

Да, съставен е от експерти, но политическата отговорност и ръководство ще бъдат от партиите, които застават зад това правителство, уточни той. И много скоро ще проличи според мен коя партия каква доминация има в съответните министерства.

Всеки има право да протестира, но не искам да засягам тази тема сега, за нея ще говорим много скоро в България, коментира Радев протестите пред президентството.

Държавният глава коментира и посещението си в Турция, като каза, че югоизточната ни съседка е най-големият икономически партньор извън ЕС.

След посещението ми в Истанбул сключихме споразумение и получаваме достъп до всички турски терминали за втечнен газ, с резервиран капацитет от 1,5 млрд. на година. В близките дни трябва да открием разширението на КПП "Капитан Андреево. Предстои подписване на меморандум за втора жп линия между Елхово и Одрин. Проектира се и отсечка между Лесово и АМ "Марица", за да се раздели огромният поток от ТИР-ове и влакове на две. Пешеходен мост при Резово също ще бъде изграден. Силно се надявам, че новото правителство ще се възползва от постигнатото и ще довърши започнатото, коментира Радев.

За нелегалната миграция, той каза, че България и Турция имат ключово значение за бъдещето на Европа. Пътят е на взаимно сътрудничество при уважение на суверенитета. Ще създадем организационен център, за да се справим с мощната мрежа от нелегален трафик на мигранти. В координация с Европол вече работи група, в която участват представители на нашите служби и МВР. Целта е да има много бързо споделяне на информация и да провеждаме координирани операции в ЕС, с които да се нанасят удари в центровете за трафик на мигранти, обясни Радев. /БГНЕС


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

124

Тихомир

преди 10 месеца

До Анонимен 130Мнооо зи зле, брат, мноого.

123

Анонимен

преди 10 месеца

Г-н Президентът (все още такъв) не може да си избие от съзнанието мисълта, че не сме президентска република, а парламентарна, и съответно партиите решават самостоятелно кои кадри да назначават на постовете си. Какви са тези хинтове "Да следват зададения от НАС курс"? Кои Вас? Новото правителство ще следва свой собствен курс!

122

Няма...

преди 10 месеца

Експертни кабинети,както и няма бг патриоти,ако се одобряват от решетников..Едно не ми е ясно...след като всеки знае,кой те одобри за кандидат президент,кои те подкрепи за избора ти ...защо поне не си траеш ,а развяваш оцапани задни бузи...

fallback