Снимка: БГНЕС
fallback

След повече от две години буксуване на парламентарната република, има шанс да прекратим политическата криза, да създадем работещо правителство. Това заяви съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов в "Панорама".

"Най-важното - трябва ни работещ парламент. Превърнахме се в държавата на изтеклите мандати - има 20 и няколко органа, чиито състави трябва да бъдат подменени, за да бъдат активни".

Oще по темата

Атанасов не коментира коя от двете най-големи политически сили в парламента е направила повече компромиси.

    "Нашата коалиция още преди изборите заявяваше, че ще направи всичко, което зависи от нас, за да се създаде правителство с нашия мандат и това е напът да се осъществи. Виждате какъв е съставът на правителството, по-голямата част е експертна, а политическите лица са от нашите партньори от ПП".

ПП-ДБ не са взели решение как да гласуват за имунитета на Бойко Борисов, поискан по-рано днес от Иван Гешев. Атанас Атанасов обаче не вярва Борисов да заложи правителството срещу собствения си имунитет.

    "Въпросът е защо точно сега, след като делото  се влачи три-четири години, когато Борисов нямаше имунитет и темата се повдига сега, когато трябва да се състави правителство с подкрепата на неговата политическа сила. Аз съм убеден, че това е част от един план за провал на съставянето на правителство, в който има много елементи".

На въпрос заслужавали ли са си преговорите за конституционна реформа с ДПС и Делян Пеевски, Атанасов отговори:

    "Един от нашите основни приоритети е конституционната реформа. Днес, на първата среща аз не съм присъствал, е предложено да се потърси конституционното мнозинство, ако ще се прави такава заявка, каквато беше направена от двамата ротационни премиери".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Пижо

преди 10 месеца

С други думи: Първо, признава, че Прокуратурата продължава да бъде на политическо подчинение. Второ, признава, че прилагат рекет, което е престъпление. И Трето, признача, че ще "спасяват" Борисов и ще го перат! НеSTаници! Колко поразии, колко национални предателства ще направи триото престъпници Кирчо,Ицко и Асанчо, не е истина!

57

До Комунистите

преди 10 месеца

Ти на празните им приказки в НС трудов път ли му викаш? Ама, всъщност май е така, с тоя "славен трудов път" хубави пенсии заработиха + още нЕкои екстри.

56

Комунистите

преди 10 месеца

Комунистите родината изграждат "" иван костов "комсомолците след тях вьрвятХристо, панев, атанасов славен пьт ви чака трудов пьт

fallback