Снимка: БГНЕС

Напрежение в парламента, като почти се стигна до бой между депутати.

Наложи се председателят на НС Росен Желязков да прекъсне заседанието, а квесторите се намесиха, за да успокоят законотворците, които се струпаха до трибуната за изказване.

Всичко започна с декларация на "Възраждане", на която Явор Божанков от ПП отговори, че от партията на Костадин Костадинов са политически отпадък и национални предатели. Това провокира Николай Дренчев и негов съпартиец от "Възраждане" да станат от местата си и да тръгнат към трибуната, последваха ги и депутати от ПП в опит да защитят Божанков.

В декларацията си от „Възраждане“ отново настояха ПП да напуснат НС, защото са показали как държавата е завладяна от чужди посолства.

Божанков пък заяви, че "Възраждане" е пропуска партия и последва напрежение в залата.

Манол Пейков от ПП-ДБ, който се оказа в ядрото на групата бутащи се депутати, коментира, че не е нормално поведението на народните представители от "Възраждане“.

"Явор Божанков беше сам, а те бяха глутница. Нахвърлиха се върху него, отидох да ги спра. Дойде Златанов, после и другите. Боли ги и ще продължава да ги боли за някои неща", коментира той.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов отсече, че депутатите от неговата партия никога от парламентарната трибуна не са си позволявали да отправят лични, персонали обиди.

"Това същество, което говори, съществото се казва Манол Пейков и другото подобно същество(Явор Божанков б.ред.) в момента в станат да излязат да говорят от трибуната оттук насетне ще ги сваляме", закани се той.

"Тези хора трябва да лежат по затворите за национално предателство, позорът остава само на тяхната лична сметка", настоя Костадинов.

Веселин Вешев от „Възраждане“ се оплака от насилие от страна на Манол Пейков.

"Онзи рошавия господин се пресегна взе ми очилата, свали ги от главата ми, стисна ги и ги счупи. Не съм му направил нищо, просто бях близо до него", каза той.

Костадинов обясни, че Вешев е шампион в силов трибой.

"Той е един от най-силните хора и ако си бяхме позволил подобно поведение, някой хора сега нямаше да могат да развяват рошавите си гриви тук", скочи лидерът на „Възраждане“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase