Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС няма да подкрепи свалянето на имунитета на който и да било народен представител от която и да е парламентарна група, докато текат усилията за правосъдната реформа, включително конституционна реформа. Това заяви пред Нова тв зам.-председателят на ГЕРБ и депутат от ГЕРБ-СДС Даниел Митов.

Oще по темата
По думите му смисълът на депутатския имунитет е, „когато бъдат избрани хора в Народното събрание, те трябва да могат да упражняват собствената си воля, без да им  се оказва натиск отвън”. Митов е убеден, че след няколко години съдът ще постанови, че това е измислено.

Той коментира и преговорите, които продължават между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за кабинет с втория мандат. По думите му експертният състав на правителство между първите две коалиции е единствен вариант за редовна власт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Чочо

преди 10 месеца

Страх,лозе пази!!!!

47

Мухахаха

преди 10 месеца

Ми нормално е *** се пазите един друг. А може би трябва да се замислите че като дойде времето на народната метла, тя няма да зачете имунитета ви. Е после пак ще има депресирани и разни луди ще разправят как бил избит цвета на нацията. Време е да осъзнаете че когато прецъвти цветът трябва да се обрули за да се даде възможност на новия цвят да се развива

46

Анонимен

преди 10 месеца

Никакъв имунитет за никой срещу когото има данни че е извършил нещо нередно Какви са тези имунитети гушите ли си пазите Ако срещу някой нар представител има и най незначителният сигнал да освобождава стола и друг да го заеме докато не се докаже че е невинен после да ходи пак да блее там за хиляди левове

fallback