Снимка: БГНЕС
fallback

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, че се опитват да завладеят държавата и са се отказали от националния суверенитет.

Тя обвини двете коалиции, че са вкарали спешно на второ четене промените в НПК, с който се създава механизъм за разследване на главния прокурор, с цел да го отмени КС и те да завладеят държавата и да продължат по старому.

"От БСП напускаме пленарната зала и няма да участваме в това заседание, което представлява кулминацията на задкулисието", скочи червената шефка.

"Коалицията на омертата затвори дебата по най-важната тема – реформата в съдебната система, но след това, което изнесе Радостин Василев и се оказа не манипулирани записи от службите, а онлайн заседание на ПП- ДБ, можете ли днес да продължите сякаш нищо не се е случило? Ситуацията не е същата, защото от тези записи става дума за отказа от национален суверенитет, за кулминация на паралелната държава и задкулисието, овладяло България години наред, става дума за скритите имунитети", обвини Нинова.

Според нея България е замесена в международен скандал, защото на записите се чувало как председателя на ЕК и лидери на страните от Г-7 окозвали оказвали натиск за съставяне на правителство.

„Това не е поредната, а 10 черни точки върху България. Как те ще погледнат на обяснението – ще ви пуснем в еврозоната, но измислете как да нарушите правилата, за да влезете, защото не сте готови и не отговаряне на условията? За пореден път сложихте България на дъното и после да не кажете, че някои друг е виновен, защото вие евроатлантиците съсипахте евроатлантическите ценности с такова поведение. Става дума още и за отказ от национален суверенитет с изречението – сменяме шефовете на службите и това е съгласувано с посолствата“, каза Нинова.

Тя определи ПП-ДБ-ГЕРБ-СДС още като коалиция на имунитетите.

"Шокирана съм, ако Христо Иванов го е казал, че специална комисия ще тупа 6 месеца топката, за да бъде сменен Гешев. Днес станахме пералня за Борисов и миялна. Целта е да се направи промяна в Конституцията, да се вземе главата на Гешев, да се покрие Бойко Борисов и правителството да мине. Чрез промените в чрез НПК вие правите парламентарен преврат“ Много преди ПП да ви има, сме казали, че Иван Гешев трябва да си ходи, реформа в съдебната системата трябва да има, но не с целта, която вие си поставяте и тя е да изперете Борисов, да си пазите имунитета, да сметите Гешев с Пешев и които са ви удобни, това ви е целта, а не е истинска съдебна реформа“, обвини още Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

167

ЯЙЦЕТО НА ФАБЕРЖЕ

преди 10 месеца

ДРУГАРКАТА КОРДЕЛИЯ С ХАОТИЧНИТЕ СИ НАПЪНИ, ЩЕ ДОВЕДЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ДО КРИТИЧНИЯТ МИНИМУМ ОТ 100 000 ГЛАСА РАВНИ НА 4%-ЯТ ПРАГ. НО ТОВА ЕДВА ЛИ МОЖЕ ДА УЧУДИ НЯКОГО - КАК СТОЛЕТНИЦАТА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ТО ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА !!... А СЛЕД ТОВА, КОРДЕЛИЯ ??!!!

166

Анонимен

преди 10 месеца

Твоята вече не скрита, а явна цел е да се присламчиш към ПП-ДБ и пак да станеш министър и вицепремиер в партията на самозванците -ПП към коалицията й с ДБ. Синът- високопоставен чиновник в USA банка, мъжът - шеф на дирекция във фирмата на Малкия Клюн. Че какъв лидер на ляеа партия на трудещите си ти - ти си нейният ЛИКВИДАТОР! И това не го криеш, а искаш да се присламчиш в поредния кабинет! Кога ще те видим да размахаш знаменцето с 51 звезди?

165

Андрей

преди 10 месеца

За какво браво на Нинова ?! Затова,че само вдига шум около себе си,за да напомня за жал кото си съществуване ли ?! Затова,че се крие под общи знаменатгели и пуска отвреме-нав реме някоя " развалена плоча " ?! Затова,че не е свършила работа за две пари а си препи сва големи заслуги ?! Крайно време е Нинова да изчезне от политическия небосклон на страната ни !!!

fallback