Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Симпатизанти и депутати от парламентарната група на ГЕРБ се събраха пред прокуратурата в знак на подкрепа на лидера на политическата формация Бойко Борисов, който се яви на разпит в Софийската градска прокуратура по разследването, известно като "Барселонагейт", и - както съобщи прокуратурата по-рано днес, друго производство по сигнал от гражданско сдружение.

Липсата на депутатите от ГЕРБ в пленарната зала на Народното събрание наруши кворума в залата и председателят на НС Росен Желязков прекъсна днешното заседание заради липса на кворум. Пред прокуратурата са се събрали и множество кметове от партията.

"Ние имаме ясно оформено мнозинство, което е готово да подкрепи съдебна реформа. Всичко това, което се случва, е опит това мнозинство да бъде намалено, да бъде превърнато в малцинство", заяви Томислав Дончев и добави, че това не трябва да се позволява. Той подчерта, че от една страна ще показват подкрепата си към Бойко Борисов, от друга страна несъгласието си от всичко, което се случва в парламента, извън парламента.

"В крайно сметка политиците са граждани, граждани с повишена мощност", отбеляза Дончев.

"Тук сме, за да подкрепим лидера си, не разбираме защо за пореден път се претоплят очевидни спекулации, и се прекарват през системата на правосъдието, за да създават шум в системата, когато се прави кабинет и се подготвя сериозна правосъдна реформа”, заяви Даниел Митов от ГЕРБ.

Вежди Рашидов подчерта, че лидерът на ГЕРБ е невинен. "От това, което знам за него, той е един човек, който заслужава похвали, затова, че е успешен, опитен, кадърен и е направил много", заяви той и посочи, че така не се прави в държавата.

"Да демонстрираме решителност против опитите на някои институции да се мешат в работата на НС. Имаме ясно оформено мнозинство, което е готово да подкрепи съдебна реформа. Всичко това, което се случва, е опит това мнозинство да бъде превърнато в малцинство. Това не трябва да се позволява. В крайна сметка политиците са граждани с повишена мощност”, каза Томислав Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase