Снимка: БГНЕС

“Ротационният принцип е връткане в посока личния интерес и е притивоконституционно. Ние ще бъдем опозиция на коалицията между първите две сили”.

Още по темата
Това заяви за БГНЕС Станислав Балабанов от ИТН.

Балабанов обясни, че след 9 месеца при ротацията не просто министър - председателят ще подаде оставка и другият ще бъде избран.

“Давайки оставка, трябва да падне цялото правителство, след което отново да се връчи първия мандат за кабинет, да вземем за пример Мария Габриел, ако тя е кандидатът, то трябва да видим кои са проектоминистрите, и какво ще се случи. Изобщо, ПП-ДБ предадоха избирателите си”, заяви още Балабанов.

“Правителство трябва да има, но идеята ни е да има правителство от експерти - да се постигне такава договорка между повечето политически формации, че те да излъчат експертен кабинет било то с първия, втория или третия мандат”, добави още депутатът от ИТН. Относно законодателните програми, които ще се предложат от ГЕРБ и ПП и дали може да се разчита на подкрепа от ИТН, Балабанов уточни, че ако те са изпълнени със съдържание, ще подкрепят тези политики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase