Снимка: БГНЕС

Ако скъсаната оставка на Иван Гешев е "скъсала" и първия мандат за съставяне на кабинет, това е обезпокоително, заяви пред bTV зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

"Промени в Конституцията звучи абстрактно добре като смяна на автомобила, закупуване на жилище и т.н. Почти всички, които говорят за промени в Конституцията, не са готови с конкретен текст, който трябва да се измени. Имаме консенсус за това какво трябва да се смени особено по отношение на съдебната система. Всички зависимости по вертикала и хоризонтала да бъдат ограничени. За това са необходими не само промени в Конституцията, но и в законодателството", коментира Дончев.

Той категорично отрече ГЕРБ да има контрол върху копчето Еnter на главния прокурор.

"Интересен въпрос е кой е свързан с този бутон и кой може да го натисне", допълни Томислав Дончев и определи като "тъжно и контрапродуктивно", ако Гешев поиска имунитета на Борисов.

"В тази ситуация това ще изглежда само и единствено като репресии и би завършило този процес на пълен демонтаж на държавността, който тече през последните години", смята зам.-председателят на ГЕРБ.

На въпрос може ли главният прокурор да открие скелети в гардероба на ГЕРБ, които да извади, Дончев заяви, че нямат гардероб, нито пък скелети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase