Снимка: БГНЕС

Гражданско сдружение БОЕЦ внесе в прокуратурата два сигнала за корупция срещу политици. Сигналите са срещу Халил Летифов от ДПС и срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, заяви председателят на движението Георги Георгиев пред БНТ.

"Сега е момент на предоговаряне и наместване на пластовете. Мафията има много силни инстинкти за самосъхранение. След първоначалния трус в момента на ниво Борисов - Пеевски вървят преговори за възстановяване на статуквото. Гешев няма да разкрива нищо, а ще говори общи приказки. Гешев има цялата власт ,дори ако има минимални данни за извършени престъпления незабавно да действа. Защо не действа", попита Георги Георгиев.

Той посочи, че сигналът срещу Летифов е "за участието му в схема за купуване на гласове в община Гурково". В сигнала срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов става дума за даване на подкуп за възстановяване на ДДС в размер на няколко милиона лева. От БОЕЦ уточниха, че сигналът обхваща период, в който Борисов е бил премиер, а в схемата е замесен и бивш негов министър.

Георги Георгиев допълни, че предварително уговорената среща с главния прокурор не се е състояла поради излизането на Иван Гешев в отпуск.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase