Снимка: БГНЕС
fallback

Следващата седмица, ако няма правителство, няма да има бюджет. Приходите в хазната са за първото тримесечие досега. С това темпо, с което вървят, ще са по-малко поне с милиард и половина. Юни месец между 10 и 14 ние ще спрем да плащаме - държавата няма да може да си плаща дори заплатите и пенсиите и дупка, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според него в момента много проблеми стоят заложници за политически игрички.

Борисов смята, че не е сериозно да се удължи отново държавния бюджет.

"Колко проблеми има или ще направим една държава, която да крета без инвестиции без бъдеще. Докато ние си играем на война, държавата отива в канала, защото трябва да е само наша отговорност, тя е на всички“, каза той.

Лидерът на ГЕРБ коментира, че е оптимист за първия мандат за съставяне на правителство.

Според него има 4-5 политики, които трябва да приеме НС, в това число и законите на правосъдния министър Крум Зарков за реформа в съдебната система.

"Отговорните хора трябва да подкрепят правителство, за колко няма значение, да се реализират тези 4- 5 политики“, призова той.

„Мария Габриел е човекът, който има всички права, дадени от групата, да преговаря, да действа, да взима решения. И това, което Христо Иванов е казал в интервю днес, - конституционно правителство, също е вариант, защото промяната на Конституцията също изисква поне 160 гласа. Така че в следващите няколко дена може да се направят още совалки по тази тема“, каза той.

Борисов отсече, че няма притеснения от записи на главния прокурор Иван Гешев.

"Говорил съм с него два пъти след атентата. От години не съм говорил с него, но когато разбрах, чисто човешки му се обадих да чуя как е, и вторият път да помоля да се разкрие всичко около атентата“, обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

342

Анонимен

преди 11 месеца

Защо крадливият и страхлив толуп не е в затвора?

341

Анонимен

преди 11 месеца

ПРОДЪЛЖАВАЙ БУДА С АНТИБЪЛГАРСКАТА СИ ПОЛИТИКА, ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА ГРАБИШ С КЛИКАТА СИ ГЕРБ!!! ИЗНУДВАЙ БЪЛГАРИТЕ С НЕУСТОИМИТЕ СИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ДА КАРАМЕ БЕЗ БЮДЖЕТ, ЗА ДА ПРИЕМАТ ПРЕДЛОЖЕНАТА МЕРИ ГАРГАМЕЛ И ДА ПРОДЪЛЖИ GREAT EFFULGENT ROBBERY and BENEFICENCE (GERB) ОГРАБВАНЕТО!!...

340

Добре

преди 11 месеца

Няма да има заплати за кой? За намръщените лелки дето по цял ден чоплят семки из държавните институции. Ако е така, по-добре без заплати, па барем се стреснат и почнат да вършат някаква работи, а и следващите пъти на избори хубаво си помислят дали пак да гласуват за мафиоти.

fallback