Снимка: БГНЕС
fallback

„Партийната квота във ВСС ни притеснява, това не може да е гарант за независимост. Не е необходимо да имаме главен прокурор в системата – правосъдната система не работи, независимо, че има тази фигура. Премахване на модела „главен прокурор”, вкарване на модел, в който прокуратурата да бъде независима, е нашата представа за промените”.

Oще по темата
Това заяви депутатът от ПП-ДБ Илина Мутафчиева в Нова Нюз.

Относно исканията за оставки на главния прокурор Иван Гешев, неговия заместник Борислав Сарафов и на заместника на Сарафов – Ясен Тодоров, тя заяви, че не е работа на депутатите да искат такива оставки. „Този спектакъл замаскира съдебната реформа, каквато си я представяме ние като политическа група. Да искаш оставката на някого, за да прикриеш своите проблеми е мотод, който се ползва през годините”, обясни Мутафчиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 1 година

Много пречи Гешев на някого. 2 години не спряха да го хапят.

24

Анонимен

преди 1 година

Мине не мине и току изгрее някаква никому неизвестна политическа звезда, която пъчва да ръси бисИри. Ей от такива незнаещи и неможещи, ама оригиналничащи политикани няма да има управия в държавата. А Конституцията що да не я отменят, като гледам, пречи на бая народ.

23

Анонимен

преди 1 година

Искам да попитам: След като във Великобритания въобще няма конституция, а сулюи пулю, дет'се прави на напредничав, се пъне да учи там право, дали и Конституицията на България ще я отменят?

fallback