Снимка: БГНЕС
fallback

Номинираната за премиер от ГЕРБ Мария Габриел отсече, че ще върне изпълнен мандата на президента Румен Радев.

Oще по темата
Вече стана ясно, че ПП-ДБ и БСП няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ. От „Възраждане“ са на същата позиция, като политическата сила дори не се срещна с Габриел.

„За мен сега е дошло време да преминем към следващ етап – подкрепа на правителство с първия мандат, експертно правителство за 1 година с конкретни имена. Оставам отворена за разговори с всички. Ще изпълня мандата и ще се върна при президента на Р България”, отсече Габриел.

Според нея няма политическа логика ГЕРБ да подкрепи втория мандат, който е на ПП- ДБ.

Тя увери, че целият процес по формирането на правителство ще остане публичен, както е бил до момента.

„Заставам с името и репутацията си. От 2009 г. отстоявам и в действията си своите принципи. За мен беше важно да бъдат спазени процедурите - от отпуск, до връчване на мандат, до много ясната отговорност и спазване на договори. За мен е важно да излъча същото послание, за което говоря. Не може седмици и дни да говориш, че искаш да поемеш отговорност и работещо правителство. Аз го направих, сега е ред на други”, каза Габриел.

„Всяка интерпретация за възможен друг вариант, преди да се изчерпани всички възможности с първия мандат, мен не кара да се задават въпроси и те са свързани с диалог, прозрачност, ясни принципи, за да започне страната да говори в един глас вътре и извън нея“, посочи тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

122

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 131 - Герб с никаква подкрепа, ама все пръв на изборите. Герб го ударил на камък, ами другите? Няма успели.

121

Анонимен

преди 1 година

Какви " министри" бре Герберско " моме"? Та вие нямате никаква подкрепа! ГЕРБ и ДПС! Това сте! За " министри" се говори едва когато сте Убедени че имате подкрепа!-:)) С каруцата пред коня,няма как да стане! Истината е че ти изгоря моме! Що ти трябваше,да се хващаш с др Борисов???? Ще върнете Мандата и това си е! ГЕРБ за 5 път за 2 г удари на камък!!-:)))))))

120

ПОЛИТ-ИНЖЕНЕРТВО

преди 1 година

Хитро! Никой не подкрепя официално ГЕРБ, обаче неофициално може би има "съглашение" да се подкрепи "експертно правителство", което изглежда ще е в състояние да изпълни "заръките" отвън. И след 1 година всички излизат "чисти" - ГЕРБ не са управлявали с партиен кабинет, ПП-ДБ не са подкрепили ГЕРБ на политическо ниво, а само на "Евроатлантическо" ниво. Дори при служебносто правителство е ясно кой поема негативите - президентът. При това ИЗОБРЕНИЕ отговорността е "ескпертна".

fallback