Снимка: архив, БГНЕС
fallback

ГЕРБ спази джентълменското споразумение с ПП- ДБ и подкрепи кандидатурата на Стою Стоев за председател на правната комисия в НС.

Oще по темата
Договорката между двете парламентарни групи беше направена още в началото на настоящия парламент, като тя предвижда председателят на НС и този на правната комисия да се сменят на три месеца, като се редуват двете групи.

Това решение е прецедент в парламентарната практика.

От БСП и ИТН разкритикуваха поведението на ГЕРБ и ПП-ДБ.

„Вие позволихте да правите такива сепаративни предложения, защото събрали се две групи и взели решения. Ние бяхме против, не защото има сериозни колебания за неговите качества, но по този начин не е редно да се структурира НС“, скочи социалистът Кристиан Вигенин.

„Подобни договорки за любовен танц, унизителен за две ПГ, е против духа на парламентаризма и Конституцията. Това, което видяхме, е унизително отношение на тези две ПГ към целия парламент“, обвини Тошко Йорданов от ИТН.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

С О Р О С О И Д

преди 1 година

КАЛИНКА МАЛИНКА КАЛИНКА МАЯ ...РАЗБИРА ОТ КРИВООТ КРИВЪСЪДНА РЕФОРМА ОТ КОЕ НПО Е ТОВА ЧУДО НЕВИДЖАДАНО НА ЮРИСПРУДЕНЦИЯТА?

33

Анонимен

преди 1 година

Мамин Дундю на висок пост. Всичко е постове в ПП-ДБ.Също като секретарката на Ристе, дето министърка я направиха ... че много била веща :)))))))))))))))))))))))))

32

Анонимен

преди 1 година

абе деца ко от тях маже да се противопостави на американския посланик - нали и двете българопордажни партии са прод точно на това посолство - ами наредили са им на хората - нямат избор - друго освен да изпълняват нариждавия немогат да правят - а требе да се яде- ама не било убаво за българия - дреме им на сайдера- видяха изг-луп-ял народ и си правяткаквото им се каже

fallback