Снимка: БГНЕС
fallback

Иван Гешев е получил и подписал преписа от предложението на прокурорската колегия на ВСС за предсрочното му освобождаване. Това обяви за БНТ Боян Магдалинчев от ВСС.

Съгласно правилата от предната процедура за освобождаване на главния прокурор, преписът се изпраща веднага след входирането на искането, но тъй като Иван Гешев не е бил в България, документът му е връчен в понеделник.

"Предложението вече е връчено и започва да тече седмодневен срок, в който главният прокурор може да направи възражения и да посочи доказателства", каза Магдалинчев.

Oще по темата

ВСС може единствено да разгледа предложението за освобождаване, но не може да се самосезира по твърденията на Иван Гешев, поясни Боян Магдалинчев. Коментира, че искането на прокурорската колегия го е изненадало, както и че не е виждал подобно напрежение в прокуратурата досега.

"Нямам обяснение откъде тръгна, но действително не е приятно нито за системата, нито за обществото. Не знам какви са отношенията между Иван Гешев и Борислав Сарафов, защото те застъпват две взаимоизключващи се тези. Единият сочи за политиката в прокуратурата, другият сочи други неща за заместника си".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 1 година

До 15 А до сега защо не я е изтеглил? Какво чакаше - да цъфнат налъмите ли?

17

Анонимен

преди 1 година

Това на езика на воените се нарича свръх звукова ракетаПодобно на светкавицата,виждаш блясъка и но гръмът от нея го чуваш,след минута,когато вече енергията и е поразила нещо или някойКогато обаче,теб те удари светкавица няма да чуеш гръмът от нея,защото вече ще си в отвъднотоТази гръмотевица,удари гнездото на осите и те се разлютихано все още само се хапятСега се чака да започнат да се жилят и с жилата си и после да погнат търтеите в кошера(НС)след като и там удари светкавица и се разспръснат

16

Morski

преди 1 година

До Анонимен10- Не четеш! "Преписа от предложението на прокурорската колегия!" Не е оставка! ВСС решава за оставката! При това "оставка " е лично решение и действие ,а не някой да ти я връчи и ти да подпишеш! Това за което ти си мислиш се нарича ЗАПОВЕД ЗА УВОЛНЕНИЕ !АМАН ОТ НЕМОЖЕЩИ ДА ЧЕТАТ ПРАВИЛНО!

fallback