Снимка: БГНЕС

Ситуацията, лично за мен, е много неприятна. Аз от 30 години съм следовател и следствието, а в последствие и прокуратурата ги считам като свой роден дом. Става ми много мъчно за всички следователи и прокурори, които в момента са подложени на това унизително положение.

Това заяви заместник-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ясен Тодоров.

"За голяма моя изненада Борислав Сарафов внесе искане за моята оставка с мотиви, които не отговарят на истината. Аз още не съм ги чел, никой не ме е запознал с тези мотиви, но пред медиите той каза, че съм имал медийни изяви, които не са отразявали неговото мнение, мнението на службата", обясни Тодоров и добави, че всичките му изяви са съгласувани с пресцентъра на прокуратурата.

"Това е опит за убийство, безспорно", заяви Ясен Тодоров. "Първият брифинт даде господин Сарафов, който каза именно това - че това е взрив, поставен да убива. Не е никаква пиратка, не е нещо, поставено само за сплашване.

Израелският експерт по антитероризъм не е бил в България заради опита за покушение. Това твърдят от Федерацията на ционистите у нас. По думите им това са спекулации и дори името на експерта е сгрешено. Преди дни от прокуратурата също заявиха, че на местопроизшествието е имало чуждестранен експерт, но той не е бил допуснат от наблюдаващите прокурори и не е взел участие в извършваните действия по разследването.

Тезата потвърди и Ясен Тодоров. По думите му израелският експерт е бил на местопроизшествието, но не е работил по случая, а само е „погледнал”. Той е високопоставен висш офицер от израелски специални служби, уточни Тодоров.

"Пред БТА Сарафов заяви, че едва ли не аз и Гешев сме на страната лошите, а той ще дойде на бял кон и ще оправи прокуратурата, която била затънала в калния политически терен. Аз веднага си зададох въпроса къде е бил г-н Сарафов в последните 10-12 години. Ако той не е бил съгласен с работата на прокуратура, е можело да си подаде оставката", коментира Тодоров. И допълни, че той самият е реагирал емоционално на тези изявления, което вероятно е подразнило Сарафов и го е накарало да поиска оставката му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase