Снимка: БГНЕС
fallback

Решението зависи от това как ще бъдат установени твърдените обстоятелства за предложението за предсрочно освобождаване на главния прокурор.

Oще по темата
Това обяви пред bTV председателят на Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев.

Процедурата е свързана с изслушване и събиране на доказателства. Очаква се това да продължи месец и половина.

Иван Гешев има седмица да реагира. Ако искането за оставка е допустимо, се насрочва друго заседание.

Оставката на главния прокурор беше поискана от кандидата за премиер Мария Габриел. След това то беше подкрепено от магистрати.

Предстои диалог по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 1 година

Кокво стана с изнесената от президентството квалифицирана информация към трета страна? В случая, Русия. Ами тази, която изнесе Лена Бориславова към руския агент Атанас Чобанов? Ами незаконното назначение на Кирил Петков, който излъга в декларацията за гражданство? Ами делото Бобокови? Подновените лични документи на Цветан Василев? Ами, незаконния арест на Борисов? Всичко е спряно от главна прокуратура. Защо?Сега може да го направи. Има една седмица.

14

:)

преди 1 година

Невероятна комедия :) Всички, които ни натрапиха милиционера и ни убеждаваха колко е върхът, сега ще го плюят безпощадно.

13

Опппааа

преди 1 година

Ако Главния прокурор проговори държавата със сигурност ще се разпадне. Не вярвам,че ще разказва ,по скоро им показа, че са неспособни извън закона да го сменянят. Всяка жаба трябва да си знае гьола,това му е посланинето. Ама пуста лакомия .............. и баница. В Русия просто им се случва на такива като него нещо, я падат от стълби или балкон ,я са пили нещо отровно. Борбата е безмилостно жестока!

fallback