Снимка: БГНЕС
fallback

„Ефектен жест и героична идентификация, което е характерологична особеност на Иван Гешев.”. Така антропологът Харалан Александров обясни в ефира на Нова Нюз днешната показана и разкъсана оставка от главния прокурор Иван Гешев на пресконференция по-рано.

Според него много по-важни са характеристиките и ролята на главния прокурор, които са заредени с конфликт по силата на овластеността на ролята.

Oще по темата
„Тази роля има силата да привлича и създава политическо напрежение. Тази пружина е натегната от много време. За всички е ясно какво се случва, когато една роля в правосъдната система е натоварена с политически очаквания. Главният прокурор се държи като политик, днес това беше много добро политическо поведение”, допълни Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

възмутени

преди 11 месеца

Депутатите трябва бързо да направят правителство,защото страшния съд бързо наближава. Освен това трябва да знаят че всяко начало има край. Техния край се вижда всичко зависи от тях. На избори ще трябва сами да си гласуват.

61

Радко

преди 11 месеца

Ако депутатите не сформират правителство, може да бъде късно да избягат в чужбина.Българите са търпеливи хора,но като прелее чашата на търпението стават диви и необуздани. Може да се наложи друг да им харчи парите.

60

Радмила

преди 11 месеца

Ако в момента Ботев и Левски са живи, сигурно щяха да вдигнат въоръжено въстание срещу депутатите. Защото всеки ден доказват че са най големия враг на българите в момента.

fallback