Снимка БГНЕС
fallback

Президентът Румен Радев ще връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група - ГЕРБ-СДС на 15 май, понеделник, от 15.00 часа.

Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Мандатът ще бъде получен от Мария Габриел. ГЕРБ- СДС издигнаха кандидатурата й, а самата тя обяви, че едно от първите предложения ще бъде освобождаване на главния прокурор. Все още текат разговори между партиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 1 година

С новия главен прокурор ще дойде и справедливостта и върховенството на закона, искане към парламента, да гласува импийчмънта на Радев, за държавна измяна. Това, което Гешев не посмя да направи.

6

Анонимен

преди 1 година

Ха,ха, зеленият чорап и виден путинист Радев, пожелава на комисарката Мария Габриел, която работи с президенти и премиери от страните, от ЕС, "да узрява"?! Пълен шаш! Но, льотчикът толкова си може. Ние пък, пожелаваме на новия главен прокурор, да обвини Радев и ДС-съветниците му, в държавна измяна. Изнасяне на квалифицирана информация към друга страна, в случая Русия.

5

Анонимен

преди 1 година

ако има на кой да връчи мандата,и да поеме отговорност да изпрати 73000 българи за пушечно месо в нацистка украйна..

fallback