Снимка: БГНЕС
fallback

Главният прокурор е бил без семейството си в автомобила в понеделник. Това потвърди Иван Гешев в интервю пред БНТ и заяви, че в колата е бил със служители от НСО.

Той отдава разминаванията в говоренето по темата на интерпретации на негови съобщения, с които неформално е отговорил на журналисти.

Oще по темата

Оказа се още, че кортежът с главния прокурор не е спрял след станалото, а е продължил движението си към столицата.

    БНТ: Вие с кого бяхте в автомобила? Семейството ви беше ли вътре?

    Иван Гешев: Бях със служители от НСО, както съм почти всеки път. И причината да отговоря на вашите въпроси е, че явно тече опит за подменяне на основния въпрос. А основният въпрос е нормално ли е до кола на главен прокурор на страна от Европейския съюз да се произведе нещо подобно и в кои години живеем и в кои години се връщаме.

Така Иван Гешев потвърди думите на служебния вицепремиер и вътрешен министър, че семейството му не е било в автомобила.

    БНТ: Защо обаче се стигна до тази ситуация, че вашият заместник се извини, че е казал, че сте бил със семейството си, къде се получи недоразумение?

    Иван Гешев: Това, което мога да кажа, че едва ли някой може да предвиди каква ще е реакцията на човек след такъв случай. Аз комуникирах неформално с ваши колеги със съобщения. Те ме попитаха как съм. Аз написах, че съм добре, но се притеснявам за децата си. И това мисля, че е нормалната реакция на всеки нормален човек в този момент. След това започнаха различни импровизации в медиите, че съм бил със семейството си, което наложи да съобщя във Фейсбук, че не съм правил и няма да правя официални изявления по случая. Но явно това се оказа недостатъчно и сега в момента се налага да отговарям на този въпрос. А иначе вероятно не е съобразил изказването си г-н Сарафов, но аз не възприемам като нещо лошо да се извиниш за грешката си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

Патриот

преди 1 година

***, хвърляй оставка и заминавай в полицията да гониш престъпниците. Но се съмнявам, че и за това ставаш !!

79

Анонимен

преди 1 година

Обясненията му по-долу приличат на третокласник, който обяснява пред учителката си защо е закъснял за час и сам не знае как да го каже, за да му повярват...

78

Каскет

преди 1 година

Баце, що се изложи така с тази инсценировка. Че и с израелския екперт... Иначе имаш точни попадения - например посленото с Руди Гела - действай и им разкажи играта на негодниците.

fallback