"Партиите не са петимни да си сътрудничат една с друга. Правят се тънки политически сметки, свързани с представянето на местните избори, които дават спокойствие и жизненост на всяка една политическа партия за период от 4 години. Не могат да пренебрегнат евентуалната щета от коалиране преди местните избори. Всичко това са разговори без практически смисъл", заяви евродепутатът от БСП Петър Витанов пред Bulgaria ON AIR.

Той изтъкна важността от местните избори, като коментира и решението на членовете на Националния свет на БСП.

"Малко са тези, които ще са склонни за някаква форма на политическо сътрудничество с ГЕРБ. 12 години сме водили разгорещени политически дебати. Партийното допитване - не мога да се доверя на достоверността му, защото би обслужило тезата и желанието на тясното ръководство на партията. Решенията трябва да се вземат от лидерството", на мнение е Витанов.

Според него всеки опит БСП да бъде въвлечена от петата си позиция в дясно управление би довело до политически крах на партията.

"Здравият разум ни казва, че нямаме място в подобна управленска конфигурация. Твърде малки сме, за да можем да участваме в нещо подобно", каза евродепутатът от БСП.

По думите му Нинова би се съгласила срещу участие във властта.

"Има хора в ръководството на БСП, които биха били склонни да се коалират с ГЕРБ. Това би било пагубно за БСП. Борисов няма истинско намерение да управлява с коалиционни партньори БСП и ДПС, защото това би имало пагубен ефект върху неговата партия на местните избори", посочи гостът.

Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase