Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Общ преглед

“Този терористичен акт е срещу цялата държава и национална сигурност на България. Ние ще направим всичко възможно не само заради него, а заради цялата Прокуратура. Недопустимо е някой да мисли, че това е инсцениран акт, това е несериозно”, това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева на протест пред съдебната палата в София.

Магистрати, прокурори и следователи излязоха пред съдебни палати или окръжни прокуратури в множество градове в страната в подкрепа на главния прокурор Иван Гешев след опита за покушение над него на 1 май.

"Ние сме тук, за да покажем, че не ни е страх", обяви Невена Зартова, шефката на Софийска районна.

"Акт срещу цялата държава", така административният ръководител на Софийската апелативна прокуратура - Радослав Димов, коментира атентата срещу Иван Гешев.

"Ако може да се посегне на него, то какво остава за другите прокурори и граждани", попита Димов.

Шефката на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова обясни, че в момента текат активни действия по разследването. СГП го наблюдава. Подобни протести има пред националното следствие, както и пред всички съдебни палати в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Левтер

преди 1 година

Ахаха тия как са се изпънали...смех и резил..не сте вкарали един престъпник в затворите, изпосляци!

70

Мъдия

преди 1 година

Ми и ни ща излезем на протестиС иляда лева заплата не са живей.

69

Анонимен

преди 1 година

Колко са предвидими и по мутренски елементарни?! Веднага закичили Фалконе и се мислят за Фалконета. А като им видиш физиономиите, разбираш как са назначавани. Надути джуки, миски, Джуконди, калинки на Гешев.

fallback