Снимка: Bulgaria ON AIR

От "Продължаваме промяната" остават непреклонни в своята позиция, че няма да подкрепят правителство с мандат на ГЕРБ-СДС. След лидерската среща от ГЕРБ дадоха срок на ПП-ДБ до неделя да предоставят списък със състав на правителство, който да бъде реализиран с първия мандат.

"На първо място трябва да обсъдим нашата програма и едва след като се обединим евентуално около програмата за управление, бихме предложили състав и структура на МС. Ситуацията е нетрадиционна, защото сме в рамките на първия мандат. Краткият срок и да се иска състав за втория мандат, преди да е връчен още първият, е необичана ситуация", коментира депутатът от ПП-ДБ Васил Пандов в студиото на "България сутрин".

Народният представител подчерта, че има много допирни точки между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС по отношение на приоритетите за управление. В понеделник ще се проведат консултации, но но тях няма да се обсъжда състав на кабинет.

"Структурата на МС, персоналният състав ще бъде обсъден първо на нашите вътрешнопартийни органи другата седмица, при условие, че получим консенсус с колегите от ГЕРБ-СДС за управленската програма", уточни Пандов.

Пред Bulgaria ON AIR народният представител описа отношенията между първите две политически сили в НС. Категоричен е, че за обединение или коалиция не може да става дума.

"От ГЕРБ-СДС осъзнават като нас какъв е залогът пред страната ни. Не е само политическата криза, заложено е на карта евроатлантическото ни бъдеще, има политически сили и групи в обществото, които поставят под съмнение Шенген и Еврозоната. Правителство с ГЕРБ няма да правим, няма промяна в нашата позиция", подчерта народният представител от ПП-ДБ.

Пандов също така опроверга съмненията на Бойко Борисов, че зад гърба на ГЕРБ се водят паралелни преговори с други политически сили.

"Ние не работим за плаващи мнозинства, работим по нашата програма, водим експертни разговори с ГЕРБ, не водим разговори за коалиции. Нашата програма ще бъде отворена за предложения и за други политически сили", посочи депутатът.

Ако се стигне до обявяване на проектокабинет на ПП-ДБ, той ще бъде само от техни кандидатури, стана ясно от думите му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase