Снимка: БГНЕС
fallback

БНБ не е сезирана за подобен казус, който по силата на действащата правна рамка за мерките срещу изпирането на пари е в компетентността на ДАНС. Това заявиха за БГНЕС от Българската народна банка по повод на изказването на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, че в българска банка се перат пари на руски олигарси.

"БНБ е в контакт с ДАНС за оказване, при необходимост, на съдействие в рамките на своята компетентност", добавиха от Централната банка.

Делян Добрев заяви, че през една българска банка минават големи парични преводи във връзка с Русия.

"Перат се пари от сделки на руски олигарси чрез преводи към Унгария. Не става дума за банка с български собственик. Този законопроект трябва да бъде приет по най-бързия начин, така тази банка няма да има възможност да прави такива преводи. Още в сряда ще задвижим темата в НС, до 2-3 седмици този законопроект може да бъде факт“, добави Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 1 година

То че в България се перат руски капитали се знае даже има бивши силови сега икономически групировки създадени с руски пари иначе Добрев е шута на герб каквото каже вервайте му.

17

Анонимен

преди 1 година

БНБ нищо не може да заявява. Институциите не говорят. Интересно защо написалия статията не е конкретен, кой в какво качество и на какво основание, е заявил нещото.Гузен не гонен бяга, или една жена от женския пазар каза.

16

Анонимен

преди 1 година

Центъра на София е като целия Киев. Сталинските постройки при нас са няколко, а целия Киев е построен от Сталин, но много по-качествено. Пак сме прецакани. Поне да ни бяха построили един Киев руснаците, а в това село София вече много трудно се живее.

fallback