Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Предстои да бъдат разпределени постоянните парламентарни комисии. Освен за председател на НС, ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС се разбраха, че председателят на Комисията по правни въпроси ще бъде от "Продължаваме промяната - Демократична България".

Депутатите предстои да изберат и Временна комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание.

Първа точка в дневния ред е прекратяване на пълномощията на народния представител от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" Лена Бориславова. Депутатите ще разгледат и предложението на парламентарната група на ДПС 21 април да бъде обявен за неработен за Народното събрание.

Относно първите закони, които ще обсъди новото Народно събрание, Росен Желязков посочи вчера, че първо ще се гледат тези, по които има разбирателство. Това са за домашното насилие, КПКОНПИ, Наказателно-процесуалния кодекс, законопроектите по Плана за възстановяване и устойчивост. Според него по тях няма да има тежка политическа дискусия и тежки препирни, защото депутатите знаят, че очакванията на хората са да преодолеят този стигматизиран през последните месеци диалог именно в посока на решаването на  въпроси, които вълнуват обществото, и действия по сформиране на кабинет, който би могъл да реши тежки проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase