Снимка: БГНЕС
fallback

Предложението на Асен Василев за ротация на председателя на 49 Народно събрание е противоконституционно, глупаво и неработещо. Нещо повече то е предложено от политици, които твърдят, че се борят за законност, заяви Тошко Йорданов пред БНТ.

Той коментира и твърденията, че ИТН са патерица заради гласуването си в подкрепа на Росен Желязков за председател на НС.

"Думите за патерицата само предизвикват смях у нас. Ние на кого ли не сме били патерица. Дори по едно време може да се смята, че сме били патерица на ПП".

Йорданов заяви, че ИТН са си взели своите поуки от участието си в предходните Народно събрания и оттук-нататък „ще взимат практични решения, за да може да работи парламентът“. Той определи именно като практично решение подкрепата за Росен Желязков.

„Парламентарната етика говори, че председател се издига от най-голямата партия, ако няма предварително сформирано мнозинство, каквото нямаме в 49 НС“, каза депутатът от ИТН.

Бавенето на избора на председател за него е блокиране на работата на НС и то именно тези депутати, които не спират да твърдят, че трябва да се приемат важни закони за Шенген, Плана за възстановяване и др. „Свидетели сме от тяхна страна на политическо лицемерие“, добави Тошко Йорданов.

Той е категоричен, че ако ИТН не са свалили правителството на Петков-Василев, днес щяхме да говорим за модел ПП, който е много по-арогантен от този на предходните управляващи.

Тошко Йорданов е категоричен, че Петков и Василев нямат широк хоризонт и не могат да поставят на преден план проблемите на страната пред своите личностни. „Партийният лидер трябва да бъде моралния компас на своята партия. Не мисля, че Петков и Василев са такива“, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Това НС ще е форумът

преди 1 година

на който ИТН ще показва пълната фарисейщина на бившите си "съкооператори",както и на други самозабравили се политически партизани.Не съм фен на ИТН и не гласувах за тях,но се радвам,че вляоха в НС,защото,за да докажат че са стойностни политици,ще воюват с всички изродени политически явления и дейци и ще разкриват язвите им.Войната им ще е пълна с циркове,но политиците сами направиха от НС един голям цирк.Ние сме зрители,но плащаме "билетите" с цената на огромни лишения и вреди за нас и децата ни

57

Анонимен

преди 1 година

Слави,"арестувай" за неопределени години този малък човек,който търкаля големи приказки.На последните избори, случайно някои хора живеещи в други държави,нямащи представа за простотиите ви тук,пуснаха бюлетините си,затова единадесет калпака,влязоха в пленарна зала на 49-тото НС.Слави,липсва политическа култура в твоят Тошко и скъпият ти Балабан.Тези двамата,трябва да не застават пред журналисти,защото те са едни интриганти,често се държат като дърти клюкари,циркаджии.

56

Анонимен

преди 1 година

Троянските кон на ГЕРБ- ДПС, който съсипа три Парламента, ли е моралният стожер на Бг? Или ГЕРБ с "усвояванията" в продължение на 12 год., който доведе Бг на дъното на всички класации по доходи в ЕС?

fallback