Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът на България Румен Радев отговори на македонския си колега Стево Пендаровски, който по-рано днес заяви, че от няколко години двамата не са имали конструктивен диалог.

Oще по темата

"Поне 10 пъти съм канил Пендаровски да посети България. Дори на 1 октомври съм съдействал РСМ да получи финансова помощ от ЕС за електричество. Аз разбирам болката на президента на РСМ, че аз бях човекът, който преди 2 г. постави пред европейските институции проблема за правата на македонските българи", заяви президентът.

"Аз успях да работя с всички европейски институции, така че вписването на македонските българи да стане задължително за начало на преговорите", добави Радев.

"Президентът на Северна Македония трябва да осъзнае, че това е в полза на неговата страна, за да скъса с идиогените на тоталитарното минало и да премине към демократизиране към страната", заяви президентът, след като депутатите не успяха да изберат председател на НС.

"Моите врати винаги са отворени за него", заяви Радев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 1 година

Кръвта вода не става. Северномакедонците са българи. Имат българска история, говорят на български диалект. Време е Северна Македония да загърби лъжите и да признае реалностите.

28

Паричков до пендаров

преди 1 година

Пълен бойкот на всичко северно-македонско. Аз не бих посетил тези територия нито бих пазарувал от там .Защо да подхранваме мижавата им икономика. Сърбите за 100 години ги превърнаха в еничари-***. ,,Ти му подаваш пръста , а той ти отхапва ръката".

27

Анонимен

преди 1 година

Ако аз бях президент, щях да намекна, че вратите твърде бързо се затварят. Затворени са! Харесвах РР, но вече НЕ!!!

fallback