Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Служебният министър на енергетиката Росен Христов и изпълнителният директор на "Булгаргаз" Деница Златева ще посетят терминал "Marmara Ereglisi LNG" в Република Турция на 12 април в 11:00 часа местно време. Там пристига първият танкер с втечнен природен газ съгласно сключеното между "Булгаргаз" и турската компания "Боташ" споразумение за достъп до газовата инфраструктура в Турция. Това съобщиха от пресцентъра на "Булгаргаз".

Oще по темата
Доставката на втечнен природен газ е от американската компания "Шениер", която спечели обявения от "Булгаргаз" през септември 2022 г. търг за осигуряване на необходимите количества за 2023 г., уточниха от обществения доставчик.

Едно от условията на "Булгаргаз" за участие в търга беше източниците на доставката на втечнен природен газ да бъдат от държави без наложени санкции, ембарго или каквито и да било търговски ограничения.
(БТА, Антоан Николов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 1 година

Българи, сега ни се е паднало да живеем на воля! Кеф ти таз година американски газ, кеф ти догодина петрол от Австралия или Нова Зеландия! Даже и един танкер с шампанско Дон Периньон може да пратят ей така между другото, да отпразнуваме новата българо-американска зависимост! А накрая от МВФ ще пратят сметката с големите лихви, какво пък толкова. Нали и без това живеем от кредит на кредит ?!

46

ПУТИНИСТИТЕ

преди 1 година

В тих ужас..ПЛАШИХМЕ българите че без руска газ загиват....май сме плашили гаргите

45

Анонимен

преди 1 година

Блокирани еврофондове какво означава -- при гласувания в европарламента унгария отказва да гласува важни решения и почват преговори с нея за отблокиране и други отстъпки, същото прави и полша, само им се заканват но нищо не са постигнали и никой не иска да ги гони, вижда се че имат достойнство и ценности -- това е пътят. Това са цивилизовани средноевропейски страни. Нас ни управляват предатели със селски малограмотен произход и не могат да покажат никакви резултати освен загуби.

fallback