"Това зависи от партиите, които са в парламента, но въпросът се поставя неправилно. Ще има ли мнозинство и каква политика ще прекара това мнозинство - това е големият въпрос.

Още по темата
Едва ли ще има стабилно мнозинство. Възможно е да се формира някакво мнозинство и то свързано с външнополитически цели, а не с проблемите, които интересуват във висока степен българските граждани", каза бившият председател на БСП Михаил Миков в студиото на Bulgaria ON AIR.

"ГЕРБ и ПП-ДБ са дясно политически сили. Очевидно този натиск е от общественици, които са избиратели на тези партии. Те веднъж упражняват натиск, а втори път идват да легитимират и да се забравят онези приказки, които доведоха до свалянето на кабинета "Борисов", допълни Миков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Попитан дали е възможен вариант ГЕРБ/СДС, БСП и ДПС, Миков отговори: "БСП има опит в такъв тип кабинети и резултатите са ясни. Ако още веднъж си позволи, другият път ще има още по-малко подкрепа, по-малко резултати, още по-голяма загуба за идентичност", обясни Миков.

И е категоричен, че БСП е направила страшно много, за да бъде на това място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase