Снимка: БГНЕС
fallback

Избирателите си изградиха безумни червени линии, а сега лидерите не могат да отстъпят, защото мислят, че избирателите държат на тези червени линии. 30-35% е шансът за правителство на ГЕРБ. Ако ПП бяха първи - щеше да е 50/50. Това каза за Нова Нюз Юлий Павлов, социолог.

По думите му в близките 5-10 години народът няма да даде еднолично властта на някого - така че ще трябва да се правят коалиции.

Oще по темата
"Ако ПП-ДБ бяха първи, по-лесно щяха да продадат експертно правителство. Ако първите две партии не успеят да се разберат, има още два варианта - експертен кабинет без участието на лидерите, с подкрепа на ГЕРБ и ПП, както и продължаване на управлението на служебно правителство. Според анкета 35% от хората предпочитат съставяне на правителство, а сред гласуващите процентът нараства до 60. 70 на 15 е съотношението сред избирателите на ГЕРБ, а 25% от избирателите на ПП предпочитат Радев да не управлява", разкри той.

"Дано мълчанието на партиите да е защото търсят решения за излизане от кризата. Ако не могат да се коалират, трябва да дадат отговор защо не искат да управляват заедно" обяви Цветанка Андреева.

Според нея всяка една редовно излъчена власт е приемлив вариант, отколкото слабата държава през управлението на служебен кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

марги - християнка

преди 1 година

Всеки ден се моля, да НЯМА правителство....

14

Стоко

преди 1 година

Идват местни избори, а те са много по-трудни за организиране на купен вот, освен това тиквун похарчи рекордна сума по ромските махали на 2-ри Април и е обещал много неща на много хора. Затова тиквун ще се бори на живот и смърт да направи правителство. Ще се гушне и с червената ликвидаторка и със сърдития чалгар и с повелителя на турския обръч. На никой не му пука за вас.

13

ясно е

преди 1 година

1.Хартията победи истината. 2. Да управлява хартията----ама не, тя иска да краде, а други да носят отговорността. 3. Колкото години комунизъм, толкова години преустройство, защото българина се оказа като изключително глуповат индивид....това което Румъния постигна , ние още даже не можем да мечтаем.Извод: Братя и сестри, не си пилейте живота тук...бягайте.....

fallback