"Възраждане" се очертава като трета политическа сила в 49-ото НС.

"Безспорен факт е, че ние надграждаме и сме единствената политическа сила, която расте и може би сме най-голямата партия в момента в България - ГЕРБ и СДС са коалиция, "Продължаваме промяна" и ДБ също", коментира зам.-председателят на "Възраждане" Цончо Ганев в специалното ни студио "Избори: Пето действие".

Той е убеден, че партията му печели, защото следва различен модел от този, "който цари в последните 33 години".

"Правят безпринципни коалиции и няма последователност, това отврати българския избирател. Ние растем, това е безспорен факт, по една проста причина - печелим доверието заради делата си, не само с обещания", заяви Ганев пред Bulgaria ON AIR.

Партията, която представлява, по думите му, гради мостове към българския избирател.

"Без извинение, това, което правят другите партии, е политическа проституция - когато обещаваш нещо пред своя избирател и когато влезеш в парламента и забравиш всичко това в името на това да станеш зам.-министър председател или някой в министерство. Ние нямаме такива скрупули, не се борим за постове", каза кандидатът за депутат от "Възраждане".

Ганев потвърди позицията на партията, че няма да прави безпринципни коалиции. Не искат постове, а конкретни политики.  

"Важно е да нямаме национално безотговорни политики по отношение на въвличането ни във военен конфликт, националната ни сигурност, влизане в Еврозона, купуване на нови американски ядрени реактори за 30 млрд.", конкретизира гостът.

А на маса за разговори от партията ще седнат с всеки, който би подкрепил правителство на "Възраждане".

"Няма да влизаме в коалиции, които искат да ни загробят и вкарат във война. Ние още в предишния парламент заявихме, че "Възраждане" има състав на МС, политики. Когато ни бъде връчен мандат, той ще бъде върнат със състав на Министерски съвет", добави Ганев.

Депутатите от партията на Костадин Костадинов категорично няма да подкрепят бюджет дефицит от 3%, стана ясно от думите му. А едно от първите неща, които ще направят от "Възраждане", е внасяне на референдум за еврото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase