Снимка: БГНЕС
fallback

Служебното правителство е твърдо в намеренията си да направи всичко възможно да се повлияе на цените на стоките. Реалният ефект, който ни се иска, е трайно намаление на цените и откакто правителството се зае с тази тема, има доста повече промоции през последния месец. Това заяви в ефира на БНТ министърът на икономиката Никола Стоянов.

Oще по темата
"Трайно намаление и прозрачност в целия сектор - нещо, което е липсвало много години наред. Затова е важен и този сайт, защото цялата информация, която се събира от институциите, се показва на едно място. Но каквото и да направим, винаги има критики, а и някои хора не са разбрали предназначението на този сайт. Намалението на цените може да стане чрез система от действия. В това участва и информационната кампания, част от която е този сайт, но и законодателни промени и контрола, който упражняваме", посочи министър Стоянов.

От тази седмица се очакват и заявления от търговците на дребно, които са с оборот над 30 милиона лева. Министърът се надява от края на следващата седмица вече имат и техните най-евтини цени за всяка категория стоки, която предлагат без промоция.

Икономическият министър поясни, че не искат по никакъв начин да задължават търговските вериги да обявят цените, защото това е на доброволен принцип. Голяма част тези около 30 компании, с които са имали разговори и попадат в прага над 30 милиона лева годишен оборот, са заявили интерес да започнат да качват своите цени на сайта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Гошо

преди 1 година

Само едно е нужно бе -спрете санкциите и готово

28

Анонимен

преди 1 година

Временното правителство не може да стои над главата на кокошката, за да снася 3 пъти повече яйца, за да станат по евтини. Партиите следва да седнат на масата на преговори с българските производители и да приемат дългосрочна програма за стопанско развитие на България, както направиха в Холандия преди 30 г. Днес Холандия е лидер в електрониката, роботиката и върховите аграрни технологии. Защото работят в екип ! Много разочаровани българи отидоха там !

27

Анонимен

преди 1 година

Обаче след като почна прави всичко възможно т нар големи вериги си вдигат цените ежеминутно Явно са решили да котрират но цените се вдигат на т нар промоции може да се сравни с цените от предходната седмица

fallback