29

Гошо

преди 1 година

Само едно е нужно бе -спрете санкциите и готово

28

Анонимен

преди 1 година

Временното правителство не може да стои над главата на кокошката, за да снася 3 пъти повече яйца, за да станат по евтини. Партиите следва да седнат на масата на преговори с българските производители и да приемат дългосрочна програма за стопанско развитие на България, както направиха в Холандия преди 30 г. Днес Холандия е лидер в електрониката, роботиката и върховите аграрни технологии. Защото работят в екип ! Много разочаровани българи отидоха там !

27

Анонимен

преди 1 година

Обаче след като почна прави всичко възможно т нар големи вериги си вдигат цените ежеминутно Явно са решили да котрират но цените се вдигат на т нар промоции може да се сравни с цените от предходната седмица

26

Ти

преди 1 година

Днес купих плодове за малкия си бизнес. На борсата икономическа полиция и други. Купувам портокали на 1,10, във фактурата цената е 0,50, поне този път и кг. съответстват. Иначе няма плодове. Други пъти ти прехвърлят тонове плодове,а дребни стотинки а им плащаш тройно. Нищо няма да стане в тази държава.

25

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 21 : Субсидия, преведено на български не означава "помощ". Българският икономически термин е "Финансиране". За разлика от "Кредитирането" то не подлежи на връщане, при изпълнение на определени условия. Да се чуди човек как с толкова експерти тая държава е затънала.....

24

Анонимен

преди 1 година

До 23 : Веднага обяснявам : тютюневите производители са хора на ДПС

23

от 21

преди 1 година

До Анонимен 21 : Случайно съм завършил икономика, и знам какво е субсидия. Тя е инструмент на държавата да регулира пазара, и трябва да се ползва умно и премерено, а не като сега да ръсят пари където трябва и не трябва, и после да пищат че имали дефицит. Можеш ли да обясниш, защо в страна, която уж се бори с пушенето 90% от фондовете отиват за субсидии на тютюнево производство, и каквото остане за останалите отрасли на селското стопанство?

22

Анонимен

преди 1 година

Фигуранти, какво става с отстъпката за горивата, която трябваше да се дава от началото на март?!!!!!

21

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 16 Субсидия преведено на български означава помощ. Дори партиите получават субсидии, производителите в Европа и Щатите също се подпомагат. Ти сам не знаеш какво говориш. Да не говорим пък когато някоя банка или голяма компания е пред фалит как понякога ги спасяват за да не фалират, например Луфтханза миналата година ги спаси германското правителството.

20

Анонимен

преди 1 година

А кога ще вложат усилия да направят бизнес средата благоприятна за хората да произведат тази храна или стока? Без рекетьори и хищни прекупвачи, които вземат без пари или плащат под себестойност. Без услужливи и неканени "берачи"? Без административни спънки и водомери на кладенжи в частния имот на стопанина? Всичките яи мерки са временни. Проблема се решава най- вече с изобилно родно производство. Не с ценови ограничения, водещи до дефицит.

19

Анонимен

преди 1 година

да, да - повлиява - все по нагоре и по нагоре отиват цените - *** им и правителство

18

Анонимен

преди 1 година

До Фен на Вики Джъстис Не лоялна конкуренция? Ти сам си казваш че в частния сектор няма лоялна конкуренция. Научи се да пишеш първо. Между не лоялна и нелоялна има съществена разлика.

17

Казанова

преди 1 година

Знаете ли кои яйца само не са поскъпнали още -моите.Така че не всичко е поскъпнало.Има надежда.

16

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 14 : Бизнеса не трябва да получава помощи. Дефиницията за успешен бизнес е когато той може да се самоиздържа. Опре ли до държавна помощ - значи по-добре да затваря. Никой не е длъжен да ги издържа, особено за сметка на нашите данъци.

15

Анонимен

преди 1 година

гърчат се като риби на сухо, и се задъхват от безсилие. Нищо не могат да направят, само пробутват някакви ялови мерки, които нямат ефект.

14

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 12 Но държавата е длъжна да им дава помощи нали така? След като може да получава бизнеса помощи значи е редно и да дава нещо когато се налага.

13

Ценовик

преди 1 година

Вярно е! Скъп газ и дизел, висок бюджетен дефицит- високи цени!

12

Фен на Вики Джъстис

преди 1 година

Правителството ако изобщо е учило икономика, или поне финансовата му част, която трябва да отговаря точно за икономическите въпроси щяха да знаят, че с диктаторски решения "НИЕ НАРЕЖДАМЕ" не става. Като ми наредиш някое безумие, мога по 1000 начина да ти вдигна цената 5 пъти още утре и ще изляза прав. Това е частен сектор. Да там също има правила, например да няма картели и монополи, не лоялна конкуренция и пр. Разбира се никой не иска да се занимава да разбие тези практики. Защо ли?

11

Анонимен

преди 1 година

Държавата не е длъжна да сваля цени или да вдига заплати! Осъзнайте се малко! Времето на комунизма и плановата икономика отмина отдавна.

10

Хахахахахахахахахаха

преди 1 година

Демек не прави нищо :)