Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Последната седмица на предизборната кампания стартира от днес. Тя ще приключи на 31 март в полунощ, а шегаджийския 1 април ще бъде ден за размисъл.

14 партии и 7 коалиции са регистрирали 5 621 кандидати за депутати, от които ще бъдат избраните следващите 240 народни представители.

Oще по темата
Според социолозите място в следващия парламент ще намерят между 5 и 7 политически формации. В края на настоящата седмица се очакват и финалните социологически проучвания на най-големите ни агенции.

В последните дни на предизборната кампания МВР обяви, че отчита засилване на корпоративния вот. "Има данни цената за един глас да е достигнала и до 150 лева", каза в петък вътрешният министър в служебното правителство Иван Демерджиев.

Той добави, че има информация плащанията да се правят поетапно, една част - преди, а другата - след гласуване и посочи, че тенденцията е за по-голям натиск от страна на купувачите на гласове.

Във връзка с изборните нарушения МВР е образувало 48 досъдебни производства към този момент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

баба мара

преди 1 година

грамотните да не гласуват ще гласуват неграмотните които не знаят бълг езики ще гледаме цирка след това кои ще направи правителство от купени гласовеизбори до дупка отиваме на есен докато ги изчистим листите не са подновенисамо капиталисти

81

Анонимен

преди 1 година

Който и да е номер едно тук винаги ще управлява Путин с подставените си проксита Борисов, Нинова, Киро Ментата и льотчика с брадавиците.

80

Бивш

преди 1 година

Само умните хора в таз държава знаят,че на първо място е Путин. И че от продадена държава хаир няма.

fallback