Снимка: БГНЕС
fallback

Ще поканим на преговори всички. Може да няма официална коалиция или споразумение за сформиране на правителство, но е възможно някои идеи да образуват плаващи мнозинства. Това каза за Нова Нюз Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС.

"Имаме поне няколко варианта за коалиция. Не сме разчертали дебели разделителни линии, както правят ПП. Водим диалог с всички, без да се инатим и да поставяме ултиматуми. Ако получим първия мандат, можем да проведем нови разговори и да намерим къде държавата има интерес, около който да се обединим. Коалицията на ПП-ДБ е чисто математическа, защото двете партии по отделно щяха да имат катастрофални резултати. Ако те решат да работят за държавата, ще срещнат разбиране в нас", посочи той.

По думите му ГЕРБ има превес над другите партии за изборите, но най-важно ще бъде кой ще има възможност да формира правителство.

Oще по темата
"Единствената политическа партия, която е заявила такава готовност,  има волята и тръгва с подобна заявка, е ГЕРБ. Опонентите ни казват как това няма да се случи. Кабинет на малцинството е много амбициозна и рискована цел. ПП и ДБ не могат да съставят правителство без подкрепа от ГЕРБ", коментира Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 1 година

не на войната и безгръбначните ни гербари дебари пепари защото НЕ СТРУВАТ И ПЕТ ПАРИ!

14

Анонимен

преди 1 година

по идеята за продаване на националните ни интереси и интересите на българите в Украйна в полза на Майданските навлеци и мъчители на народите на Украйна това не трябва да се допуска - затова Възхода пп-дб-сдс-гроб и дапасъ под 120 депутати. ИНАЧЕ СЕ ЗАДАВА ПОРЕДНИЯ СЛУГИНСКИ КАБИНЕТ. ЗАПАДА ДА НИ ВЪРНЕ ЗЛАТОТО КОЕТО ОТМЪКНА

13

Херо Мустафа :

преди 1 година

Браво,Жорж,послушно момченце! Хайде да те водя на обилна закуска в Козяк! Ще папкаш до насита... Сватбата е на 3 април,подгответе се,мили мои евроатлантичета и скъпи грантаджийчета :)

fallback